Over Proef Lokaal Bakkerij Rutgers

Onze missie

Proef Lokaal Bakkerij Rutgers is opgericht om een levendige warme bakkerij in het tweelingdorp Baflo-Rasquert te behouden. Onze missie is: Bakken vanuit het hart! Met passie voor ambachtelijke producten, naar beproefde en alom geprezen receptuur.

Naast het bakken en verkopen van brood, koek en banket is een van onze sociale doelstellingen het behouden van een kloppend en bruisend dorpshart. Een zaak waar je (bijna) dagelijks naar binnenloopt. Voor smakelijk brood en een uitgebreid assortiment of iets lekkers en nu ook voor een kop koffie. Waar je even bijpraat en een krantje leest. We zijn ook een plaats waar mensen met plezier werken en leren. Met zes vaste medewerkers, enkele leerlingen en een groot aantal vrijwilligers in de winkel, Kovviehouk en de bakkerij.

©Saskia Boesveldt, Online Gangmaker
Marco

Van en voor het dorp

Onze bakkerij is van en voor het dorp. We zijn een maatschappelijke stichting. De initiatiefnemers komen uit het dorp en de directe omgeving. De (ver)bouwploeg bestond grotendeels uit vrijwilligers, en ook het dagelijks werk in het bedrijf wordt sterk ondersteund door een groep van meer dan 10 vrijwilligers.

De dagelijkse gang van zaken ligt in handen van het team van vaste medewerkers. Zij zijn de uitdaging aangegaan om als zelforganiserend team te werken.

Het bestuur faciliteert en helpt het bedrijf om zich verder te ontwikkelen. Een Raad van Toezicht kijkt mee over de schouders van het bestuur.

Leren en werken

De bakkerij is opgezet als plek om te werken en te leren. Naast zes vaste medewerkers, waaronder twee bakkers, een banketbakker en drie winkelmedewerkers, hebben we continu plaats voor zo’n vier leerlingen in de bakkerij, de winkel en de Kovviehouk. Een grote groep vrijwilligers helpt eveneens mee in de winkel ende bakkerij. Ook zorgen zij voor de schoonmaak, inkoop, onderhoud van het pand en de apparatuur. Ook het stichtingsbestuur en Raad van Toezicht bestaat uit vrijwilligers.

We hebben speciale aandacht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: we bieden hen werkervaringsplaatsen en leiden hen gewenst op.

Anica borstplaat

Onze samenwerkingspartners

Stichting Proef Lokaal Bakkerij Rutgers werkt intensief samen met scholen, leveranciers van lokale grondstoffen en producten en organisaties op het gebied van werk en (re)ïntegratie.

Onze partners zijn:

Fondsen die ons steunen zijn: VriendenLoterij Fonds van Stichting DOEN, Rabo Foundation, Fonds Nieuwe Doen.