De bakkerij

De bakkerij en bakkerswinkel

We beschikken over een mooie en ruime bakkerij. Met professionele apparatuur. Een goede plek voor leerlingen om het vak te leren. En om dagelijks brood, koek en banket te bakken. Brood wat we vervolgens dagvers in onze winkel kunnen verkopen.

©Saskia Boesveldt, Online Gangmaker

De kovviehouk

Eindelijk een plek waar je in het dorp overdag een lekkere kop koffie of thee kunt drinken. Binnen in de gezellige Kovviehouk en bij goed weer op het kleine terras. Je stapt zo binnen vanuit de winkel. Maak een praatje en lees er je krantje.

We schenken trouwens Mike’s Coffee. Kwaliteitskoffie van een lokale Groninger leverancier. We malen zelf de bonen. En bieden verschillende melanges voor cappuccino en espresso.

©Saskia Boesveldt, Online Gangmaker

Bavvelts Beste

Dit zijn onze specialiteiten. Producten naar receptuur van bakker Rutgers. Hier rijden mensen voor om!

  1. Traag bereid roggebrood. Staat in totaal wel zo’n 15 uur in de oven. Met een intense smaak.
  2. Scheepsbeschuit (zoete hardbrood). Dat ging heel vroeger mee in een ton op de walvisvaart. Nu kun je het vers bij ons krijgen. Heerlijk voor bij en in de thee of koffie.
  3. Rudolf Agricola koek. Vernoemd naar de 15e eeuwse humanist die in Baflo is geboren. Met amandelspijs en appel. Alleen bij ons verkrijgbaar.
  4. Luxe puddingbroodjes. Met zoete gele room en slagroom. Misschien wel de lekkerste van ‘t Noorden.
  5. De echte goed gevulde Groninger koek. Om mee thuis te komen!
PLBR_Bavvelts beste

I

Lokale producten

Ons plan is om zo veel mogelijk met lokale grondstoffen en producten te werken. Daar gaan we de komende maanden mee aan de slag.

In de winkel vind je heerlijke bakmixen van Korenmolen Joeswerd uit Feerwerd. Lokaler wordt het niet! Ook verkrijgbaar zijn de heerlijke biologische pastaproducten van Landgoud uit Kloosterburen.

PLBR_Landgoud Speltpasta