De bakkerij en de bakkerswinkel

stelling

De bakkerij en bakkerswinkel

We beschikken over een mooie en ruime bakkerij. Met professionele apparatuur. Een goede plek voor leerlingen om het vak te leren. En om dagelijks brood, koek en banket te bakken.

©Saskia Boesveldt, Online Gangmaker

De kovviehouk

Een fijne plek waar je in het dorp overdag een lekkere kop koffie of thee kunt drinken. Met wat lekkers erbij. Binnen in de gezellige Kovviehouk en bij goed weer op het kleine terras. Je stapt zo binnen vanuit de winkel. Maak een praatje en lees er je krantje.

We schenken trouwens Mike’s Coffee. Kwaliteitskoffie van een lokale Groninger leverancier. We malen zelf de bonen. En bieden verschillende melanges voor cappuccino en espresso.

puddingbroodjes

Bavvelts Beste

Dit zijn onze specialiteiten. Producten naar beproefde receptuur. Hier rijden mensen voor om!

  1. Traag bereid roggebrood. Staat in totaal ruim 20 uur in de oven. Met een intense smaak.
  2. Scheepsbeschuit (zoet hardbrood). Dat ging heel vroeger mee in een ton op de walvisvaart. Nu kun je het vers bij ons krijgen. Heerlijk voor bij en in de thee of koffie.
  3. Rudolf Agricola koek. Vernoemd naar de 15e eeuwse humanist die in Baflo is geboren. Met amandelspijs en appel. Alleen bij ons verkrijgbaar.
  4. Luxe puddingbroodjes. Met zoete gele room en slagroom. Misschien wel de lekkerste van ‘t Noorden.
  5. De echte goed gevulde Groninger koek. Om mee thuis te komen!
  6. Ruwe zaden bol en de boerenlandbol. Dagelijks gebakken rustieke broden.
  7. Drentse bollen en roggebollen. Van september tot in november. Geurige broden. De een rijk gevuld met krenten en rozijnen. De ander met die typische roggesmaak van vroeger. Vakwerk!
honing

Lokale producten

We werken steeds meer met lokale grondstoffen en producten. Met meel van molenaars uit Joeswerd, Feerwerd en Uithuizermeeden. En als het kan met fruit van lokale telers. De honing betrekken we van onze vaste imker uit Winsum.